NOVI PAZAR – Za sutra je zakazana Skupština Novog Pazara na kojoj se bira gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća. Odbornici će razmatrati i odluku o eksternoj reviziji budžeta grada za 2019. godinu, izmene i dopune odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, kao i imenovanje članova raznih saveta i komisija.

Prema ranijim saznanjima za gradonačelnika će sutra biti predložen dosadašnji prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac iz Sandžačke demokratske partije , a za njegovog zamenika Igor Novović, član Srpske napredne stranke.

Dosadašnji zamenik gradonačelnika Nebojša Ravić će biti imenovan za člana Nadzornog odbora “Parking servisa”. Za predsednika tog organa upravljanja predložen je Rešad Džuburović, a za člana Adnan Mecinović.

Prema saznanjima portala, koalicionim dogovorom između listi koje predvode Sandžačka demokratska partija i Srpska napredna stranka dogovoreno je da lista “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” ima šest članova Gradskog veća, a “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu” tri.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naći će se i odluka o formiranju Apotekarske ustanove na osnovu koje će ona biti odvojena od Doma zdravlja. Za vršioca dužnosti direktora biće postavljena Sanela Prenča.

Za predsednika privremenog Nadzornog odobra te ustanove, kako stoji u skupštinskom materijalu biće imenovan Alan Kurpejović, a Upravnog odbora Faruk Pašović. Članovi Nadzornog odbora biće Nedžad Kršić i Elvira Brničanin, a Upravnog Meliha Totić i Slobodan Miljković.

Skupština je zakazana za 10 sati, a pred odbornicima će biti 24.tačke.