NOVI PAZAR – Osnovna škola „Bratstvo“, jedna od škola sa najvećim brojem učenika u gradu potpuno će biti rekonstruisana. Prva faza radova je završena i danas se đaci nakon svečanosti upriličene ovim povodom, vraćaju u svoje klupe.

Ceremoniji puštanja u rad preuređenog objekta prisustvovale su brojne zvanice a prisutnima se ovom prilkom obratio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

„Možemo biti zadovoljni dinamikom kojom su se odvijali radovi i učenici mogu da pohađaju nastavu u potpuno novim uslovima, u jednoj modernoj i funkcionalnoj školi. Za pola veka postojanja, koliko ove godine obeležava OŠ „Bratstvo“, rekonstrukcija je izuzetno vredan poklon. Uz zatvoreni bazen, objekat će biti u rangu evropskih i svetskih škola“, kazao je ovim povodom gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da učenici i zaposleni u ovoj osnovnoj školi rezultatima opravdavaju uloženi trud.

„Čestitam direktoru, zaposlenima, svim učenicima. Grad iz godine u godinu sve više ulaže u obrazovanje jer je to najbolja investicija u budućnost. Rekonstruisana je Gimnazija, OŠ „Stefan Nemanja“, više školskih objekata na seoskom području. Pored infrastrukturnih ulaganja naši napori cilju razvoja bojlih uslova obrazovanja ogledaju se i podršci i stipendiranju najboljih učenika i studenata, kao i svih đaka koji na republičkim takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate“, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Ukupna vrednost investicije koju Grad realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, a preko Kancelarije za javna ulaganja je preko pet miliona eura. Do sada su u OŠ ” Bratstvo” osposobljene 22 učionice, a prema rečima gradonačelnika Novog Pazara, rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović“, kao i izgradnja nove osnovne škole u naselju Šutenovac.

Direktor OŠ „Bratstvo“ Dejan Kulundžić najavio je još bolje rezultate učenika ove škole. Preko Kancelarije za javna ulaganjima će, prema njegovim rečima tokom sledeće godine biti izgrađeno deset novih učionica i školski amfiteatar.