BEOGRAD – Tim aktivista “Kreni promeni” pozvao je danas sve studente i gradjane da se u subotu u 18 časova pridruže novom protestu studenata i protestnoj šetnji od Rektorata do Ministarstva prosvete pod parolom “Za stadione ima, za studente nema”.

“Umesto sastanka sa ministrom koji nam je neformalno najavljen, ministar je proteklih dana izneo brojne neistine, koje se odnose na to da fakulteti nisu menjali cene školarina”, navedeno je u saopštenju.

Studenti su naveli primer da je Medicinski fakultet u Novom Sadu sa 110.000 povećao školarinu na 130.000, Fakultet bezbednosti u Beogradu je sa 106.900 na 118.200, dok je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu cena boda porasla na 2.018 dinara po bodu, a prijava ispita u poslednjem roku je i dalje 3.500 dinara.

Podsetili su i da je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti iznelo da su prošle godine školarine neosnovano naplaćivane i da bi studenti mogli da tuže fakultet.

“Dok se za studente pronalaze izgovori, država preusmerava sredstva na stadione, ili kupuje gradjane predizbornom podelom 100 evra, a veliki broj privatnika je dobio bespovratnu pomoć, dok mnogo bogatije zemlje poput Nemačke za sva dodeljena sredstva postaju vlasnici udela u privatnim preduzećima”, naveo je tim “Kreni promeni”.

Indeksonline.rs/Beta