NOVI PAZAR – Novopazarac Ruždija Šabotić prekinuo je štrajk gladju u krugu Opšte bolnice, a koji je započeo jutros tražeći ostavku rukovodstva te zdravstvene ustanove i istinu o broju umrlih od posledica izazvanih kovidom-19.On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je odluku o prekidu štrajka doneo zbog zdravstvenih tegoba i nakon što su mu lekari Hitne pomoći to savetovali po ukazivanju pomoći.

Šabotić je istakao da sve ono što se dešavalo danas i u prethodnom periodu “govori o Mehu (Mahmutoviću) i njegovoj sposobnosti da vodi ovu ustanovu”.

“Kad država počne da radi svoj posao, neće biti potrebe ni za mojim štrajkom gladju, ni za okupljanjima ispred bolnice. Nećemo mi smenjivati Meha, otići će sam”, poručio je on.

Šabotić je štrajk počeo jutros ispred zgrade Dečjeg odeljenja Opšte bolnice, medjutim, brojno obezbedjenje i policija su ga sklonili sa tog mesta, uz tvrdnje da je tu crvena zona zbog čega je štrajk nastavio ispred Doma zdravlja.

Njemu su, od posledica izazvanih korona virusom, preminuli sestra i stric.

Osim Šabotića, obezbedjenje bolnice tada je uklonilo i medije koji su izveštavali sa lica mesta.

Novi Pazar u junu je danima bio žarište zaraze i tada je više puta postavljeno pitanje stvarnog broja obolelih i preminulih.

indeksonline.rs/Beta