RAŠKA – Preko 300 trenerki sa oznakama poznatih robnih marki i oko 9.000 etiketa koje se koriste za lažno „brendiranje“ svetski poznatih marki pronađeno je u dve krojačke radionice koje su carinici otkrili u dubinskoj kontroli.

Foto:Uprava carine

Vršeći kontrolu poslovnog prostora jednog privatnog preduzetnika na dve lokacije u Raškoj, carinici su otkrili da se pored legalnog posla u ovim krojačkim radionicama proizvode i kopije sportske garderobe poznatih marki.

Na licu mesta, carinici su zatekli i radnice koje su na gotove tekstilne proizvode prišivale obeležja robnih marki „najk“, „adidas“, „filip plejn“, „armani“ i drugih poznatih marki.

Foto:Uprava carine

Zbog sumnje da povređuje pravo intelektualne svojine zatečena garderoba je privremeno zadržana, a dalji postupak protiv vlasnika krojačkih radionica vodiće MUP i Tužilaštvo.

Osim ekonomskih posledica po državni budžet falsifikovana roba često može predstavljati ozbiljnu pretnju po zdravlje i sigurnost građana, čemu carinska služba nastoji da u okviru svoje nadležnosti stane na put.