BEOGRAD – Finale plej-ofa Bokserske lige Srbije između Loznice i beogradskog Radničkog počinje sutra prvim mečom u lozničkom “Lagatoru”.

Finale je prvobitno trebalo da se održi početkom jula, ali je odloženo zbog epidemiološke situacije.

Biće to okršaj klubova sa velikom tradicijom, timova satkanih od mladih snaga i asova srpske boks scene, potvrđenih reprezentativaca Srbije, kao i rukovodeceg kadra koji čine bivši veliki šampioni.

Juniorski šampion Evrope Semiz Aličić, mlada i zlatna turbina BK Loznica, uveren je da će prvi meč i vođstvo u velikom finalu pripasti njegovom klubu.

“Domaćini smo u prvom finalnom susretu, očekujem da ćemo iskoristiti prednost našeg terena, energiju naše hale, uprkos tome što neće biti navijača zbog situacije sa virusom korona i da će nas duh prošlih vremena, velikih mečeva, boksera i velike boks istorije hale Lagator voditi ka važnoj pobedi. Nema prostora za kiks, mi smo toga svesni i spremni smo, uz ogromnu želju za pobedom, verujem da će tako i biti, da ćemo ostvariti zacrtano”, istakao je Aličić.

Sa druge strane, uzdanica Radničkog biće Veljko Gligorić, jedan od najboljih mladih boksera Srbije.

“Neće biti lako, snage oba kluba su pojednake, svi smo jako motivisani da se stavi tačka na ovo ligaško takmičenje koje se oteglo zbog svima nama znane situacije sa virusom korona. Uprkos svemu onome sto je korona iznedrila radilo se jako na treninzima, nije bilo opuštanja, većina nas je radila sama kod kuće dok nisu stvoreni uslovi za grupne treninge i treninge u salama. Nijednog trenutka nismo prestali da mislimo na finale, na titulu i smatram da će presuditi nijanse, a verujem da će se titula slaviti na Crvenom krstu”, rekao je Gligorić.

Prvi meč u Loznici na programu je sutra od 20 sati, dok je revanš na Crvenom krstu u Beogradu 16. septembra.

Ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom termin je 19. septembar, na neutralnom terenu.