BEOGRAD – Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, saopštili su Putevi Srbije.

Na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica do petlje “Orlovača” saobraćaj se odvija usporeno, saopštili su Putevi Srbije.

Učesnici u saobraćaju trebalo bi da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Na auto-putu E-75, u zoni petlje “Mali Požarevac” u okviru radova na rehabilitaciji kolovoza izvodiće se i radovi na sanaciji bankine i ivičnjaka, doći će do faznog zatvaranja izlivne trake Niš – Mladenovac, sa omogućenim propuštanjem saobraćaja.

Saobraćaj će se na pravcu Niš-Beograd odvijati preticajnom i voznom saobraćajnom trakom.

Na putu Kneževići – Bela Zemlja – Užice (Mačkat) zbog izvođenja radova na mostu “Sušica” obustavljen je saobraćaj od 8 do 14 sati.

Preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put – obilaznica oko Mačkata.

Na petlji “Novi Sad Centar” – petlja “Novi Sad Istok”, smer Novi Sad – Beograd (od km 113+500 do km 113+800), od 7 do 19 časova na desnoj servisnoj saobraćajnici, paralelnoj sa auto-putem E-75, izvode se radovi na mašinskom krpljenju kolovoza.

Za saobraćaj će biti zatvorena vozna saobraćajna traka servisne saobraćajnice kod Novog Sada, a saobraćaj će biti preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok se na prelazima Bačka Palanka i Šid čeka sat vremena.

Na prelazu Kelebija teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju tri sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

indeksonline.rs/Tanjug