BEOGRAD – Na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica do petlje „Orlovača“, ovog jutra i prepodneva saobraćaj se odvija usporeno, saopštili su danas Putevi Srbije.

Na gradskom delu auto-puta E-75 kroz Beograd između petlji „Hitna Pomoć“ i „Sava Centar“, i na mostu Gazela, sutra i prekosutra biće izvođeni radovi na sanaciji kolovoza autobuskog stajališta kod „Mostarske petlje“, i to u krajnjoj desnoj i prvoj levoj saobraćajnoj traci.

Radovi će biti obavljeni sutra od 9 do 16 sati u smeru od Šida ka Beogradu, a prekosutra od 10 do 15 sati u smeru od Beograda ka Šidu.

Na autoputu E-80, između Bele Palanke i petlje ” Pirot zapad” , izmenjen je režim saobraćaja u zoni tunela Sopot, gde je zatvorena desna tunelska cev u smeru ka Pirotu, a saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj tunelskoj cevi u smeru ka Nišu.

Na putu Praskovče – Deligrad zbog radova na izradi habajućeg sloja u okviru urgentnog održavanja, nastavlja se sa izvođenjem radova do 14. septembra, pa se periodu od 7 do 17 sati vozila naizmenično propuštanju.

Na putu Neštin – Rakovac u toku su radovi na putnom objektu – propustu a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na izvedenoj devijaciji.

Putevi Srbije saopštili su da na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.45 sati na teretna motorna vozila iza izlaz iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekala su 90 minuta, zadržavanje na Kelebiji bilo je dva sata, a na Batrovcima do četiri sata.