NOVI PAZAR – Video-snimak nasilnog hapšenja u Novom Pazaru uznemirio je javnost na društvenim mrežama, a prema saznanjima našeg portala kod osumnjičenog je pronađena manja količina narkotika.

Na snimku se vidi kako policija osumnjičenog, koji se opirao hapšenju, obara na tlo i tom prilikom jedan od službenika PU Novi Pazar kolenom davi ovog muškarca.

Iz Policijske uprave Novi Pazar se još niko nije obratio javnosti povodom pomenutog događaja, a snimci hapšenja se ubrzano šire društvenim mrežama, gde kod naroda izazivaju negodovanje i osude.

Većina ljudi ovu situaciju upoređuje sa onom u SAD-u, kada je američki policajac istom tehnikom hapšenja oduzeo život maldom Afroamerikancu Džordžu Flojdu.

Policija u Novom Pazaru sve češće pribegava radikalnim metodama pri hapšenju osumnjičenih, a neretko zbog primene prekomerne sile reaguje i tužilaštvo. Policajci zbog prekomerne upotrebe sile i torture obično budu samo displinski gonjeni, a veoma su retki slučajevi da budu krivično osuđivani.

indeksonline.rs

2 KOMENTARA

  1. Kako bi inače uhapsili ovog sirovinu nego na ovaj način. rad policije se mora poštovati da bi mogli da nas štite od ovakvih kriminalaca

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here