NOVI PAZAR – U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Novi Pazar sutra će biti održana druga ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi zainteresovani građani starosti od 18 do 65 godina moći će da se pridruže ovoj humanoj akciji u periodu od 09 do 14 časova u foajeu Kulturnog centra. U prošloj akciji sakupljeno je 67 jedinica ove dragocene tečnosti.

Svakodnevno stotinama ljudi potrebni su krv i krvni produkti, da bi se prebrodile teške bolesti i odoleli povredama potrebni su davaoci krvi, svih krvnih grupa. Dva puta mesečno Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krsta Novi Pazar organizuju akciju prikupljanja krvi i ta krv posle svih ispitivanja se vraća ovde za potrebe naših pacijenata. Sve ovo vreme dok je trajala epidemija Institutu za transfuziju krvi Srbije je snabdevao našu bolnicu sa onoliko jedinica krvi koliko je bilo potrebno, jer je Ginekološko odeljenje kao i Hiruško radilo bez obzira na situaciju koja je bila.

Iz Crvenog krsta apeluju da svi punoletni i zdravi sugrađani daju krv jer je na mesečnom nivou našoj bolnici potrebno 130 jedinica krvi.

Veoma je bitno da krv čeka pacijenta a ne pacijent krv i zato svi zdravi građani starosti od 18 do 65 godina mogu da se odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati sutra u foajeu Kulturnog centra od 9 do 14 časova.

indeksonline.rs/rtvnp.rs