Globus osiguranje

BEOGRAD – Carinici su u saradnji sa policijom na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci u subotu sprečili dva devizna prekršaja, čija ukupna vrednost dostiže sumu od oko 55.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Prvi slučaj otkriven je na ulazu prelaza Horgoš, kada je tri sata po ponoći na red za kontrolu pristigao audi SQ8, nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji nemački državljanin albanske nacionalnosti.

On je u društvu supruge putovao ka AP KiM, a oboje su cariniku rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, detaljnim pregledom utvrđeno je da se u zajedničkoj putnoj torbi nalazi čak 53.670 evra koje putnici nisu prijavili, pa im je vraćeno po 10.000 evra što je suma koja ne podleže prijavljivanju, a 33.670 evra je privremeno zadržano.

Tri sata kasnije, na ulaz graničnog prelaza Batrovci, pristigao je BMW X6 danskih registarskih oznaka, kojim je upravljao danski državljanin albanske nacionalnosti, takođe putujući u društvu supruge ka AP KiM.

I ovaj putnik je tvrdio da sa sobom nosi samo lični prtljag, a da on i supruga zajedno kod sebe imaju 9.500 evra u gotovini.

Ubrzo su carinici detaljnom kontrolom vozila utvrdili da to nije tačno, jer su iza vozačevog sedišta zatekli torbu za laptop punu neprijavljenih deviza.

Umesto laptopa u torbi se nalazilo preko 11.000 evra i gotovo 215.000 danskih kruna.

Supružnicima je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od po 10.000 evra, dok je 151.600 danskih kruna privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here