PODGORICA – Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od poneđeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje u Podgorici.

Stopa obolevanja od korona virusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika, čime automatski prelaze u grupu opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere.

Prema novim pravilima, zabranjeno je okupljanje u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, prenose Vijesti.

Iz Instituta nisu saopštili da li će od ponedeljka biti zatvorene i škole u pomenutim opštinama, ali prema aktuelnim merama, za škole u opštinama u kojima je kumulativna incidencija premašila 800 na 100 hiljada stanovnika predviđen je prelazak na sistem učenja na daljinu.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mera u Glavnom gradu biti doneta nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

indeksonline.rs

Prethodni tekstNove mere u regionu zbog naglog porasta broja novozaraženih
Sledeći tekstVažna pobeda za rukometaše Novog Pazara