PARIZ – Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je večeras pobedio Španca Pabla Karenja Bustu 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Ðoković je posle preokreta i tri sata i 13 minuta igre uspeo da trijumfuje protiv rivala s kojim se poslednji put susreo na US openu, kada je zaradio diskvalifikaciju zbog toga što je sudiju pogodio loptom.

U borbi za finale Ðoković će se sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je ranije danas pobedio ruskog tenisera Andreja Rubljova.

Španski teniser na pravi način iskoristio je lošiju igru srpskog igrača u prvom setu i posle 50 minuta igre i dva brejka poveo je u setovima.

Drugi set doneo je buđenje Ðokovića, koji je podigao nivo igre, dva puta je oduzeo servis rivalu i došao do izjednačenja.

U nastavku meča, Ðoković je prvi došao do brejka i na startu trećeg seta poveo je 2:0.

Prednost je imao sve do petog gema, u kom Španac uzvraća i unosi malo neizvesnosti u duel.

Držao se Karenjo Busta do rezultata 4:3, ali je u narednom gemu poklekao i dozvolio Ðokoviću da ga još jednom brejkne, što je Srbin iskoristio i preokrenuo rezultat na 2:1 u setovima.

Četvrti set doneo je veliku borbu, oba tenisera bila su sigurna na servisu, a brejk se desio tek u sedmom gemu, kada je Novak poveo sa 4:3.

Morao je Ðoković u svom servisu gemu da spasi tri brejk lopte, ali je nakon toga rutinski je odradio posao, iskoristio prvu meč loptu i plasirao se među četiri najbolja igrača na gren slemu u Parizu.

indeksonline.rs/Tanjug