BEOGRAD – U narednih sedam godina Srbija i region dobiće osam milijardi evra u grantu, i još 20 miliona više kroz različite projekte, što je za Srbiju od ogromnog značaja, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

Vučić je, tokom zajedničkog obraćanja, izrazio iskreno zadovoljstvo zbog posete komesara Varheija, za kojeg je istakao da je iskreni prijatelj Srbije, koji je uložio napore da unapredi pregovarački proces koji Srbiju vodi ka punopravnomk članstvu u EU.

Preneo je da se najkonkretnije govorilo o budućnosti Srbije i ekonomskom paketu.

“Veoma sam zahvalan EU na velikoj podršci, koju će u narednih sedam godina, a naročito od 2023. godine, pružiti Srbiji i regionu. Zahvalan sam evrooskim poreskim obveznicima koji će uložiti veliki novac u region”, istakao je Vučić.

On je naglasio da ćemo za tih sedam godina dobiti, kao region, 8 milijardi u grantu i još 20 miliona preko toga kroz različite projekte.

“To je za Srbiju veoma važno”, istakao je Vučić.

Naveo je da je najznačajniji projekat da se napravi kompletna interent mreža u seoskim područima, da svaka seoska škola ima kompjuter, što je, kaže, iako na prvi pogled mali projekat, vredan čak 73 miliona evra,

“Mi jurimo da izgradimo najviše puteva i pruga i verujem da ćemo imati još veću podršku EU”, dodao je Vučić.

Naveo je da je Srbija zahvalna na 40,3 miliona izdvojenih za izgradnju autoputa Niš-Merdare, koji mnogo znači Srbiji.

Izrazio je nadu da će Srbinja posle 2023-2024. godine moći da računa na pomoć za izgradnju pruge Kravljevo – Rudnica, autoputa Beorgad – Sarajevo, pruge Beograd – Šid – Zagreb.

“To su veoma važni projekti, veliki stavr koje radimo sa EU” rekao je Vučić.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here