RIM – U Italiji raste broj zaraženih, hospitalizovanih i preminulih osoba od covida-19, a pojedine regije uvode strože mere i ograničenja.

U poslednja 24 sata bilo je skoro 11.000 novozaraženih, u bolnice je primljeno novih 800 kovid-pacijenata, a broj preminulih od zaraze je 87.

Regije koje su najviše pogođene, Lombardija i Ligurija, već su uvele strože mere ograničenja u odnosu na one koje je donela vlada.

Posle Lombardije i Kampanje još dve pokrajine uvode jednu vrstu policijskog sata, Ligurija i Pijemonte.

Za sada se ograničava rad komercijalnih centara, a u dane vikenda se uvodi noćni policijski sat, što podrazumeva zabranu kretanja, dok sve sem esencijalnih prodavnica ostaju zatvorene.

Takođe, kao mera zaštite menja se nastava u srednjim školama, te se za sada prelazi na kombinaciju – polovina na daljinu, od kuće, a druga polovina nastave u razredima.

“Radimo danonoćno da bismo izbegli karantin. Nacionalni zdravstveni sistem je pojačan, opravdano je uvesti strože mere ograničenja u regijama gđe se korona virus brže širi. Molimo sve građane da se kreću samo po potrebi”, rekao je za TV 7, ministar za zdravstvo Roberto Speranza.

indeksonline.rs/Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here