BEOGRAD – U pojedinim delovima Srbije još samo sutra će se zadržati temperatura do 30 stepeni, dok od utorka sledi pad temperature, pa će se tako u četvrtak i petak ona približiti prosečnim vrednostima za ovo doba godine, od 18 do 22 stepena.

Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović rekao je i da se od petka očekuje uglavnom sunčano i suvo vreme, sa maksimalnim temperaturama između 20 i 25 stepeni, uz pojavu promenljivog i svežijeg vremena.

“Tako bi se smenjivalo četiri, pet, šest dana suvog vremena i tri, četiri dana promenljivog vremena sa kišom”, naveo je Todorović za tv Prva.

On je rekao da se sutra i prekosutra očekuje poneki pljusak i dodao da postoji mogućnost da se u periodu od 9. do 15. oktobra, manifestuju karakteristike Miholjskog leta, uz prijatne dane i sveže noći, bez mnogo oblaka i vetra.

Todorović je rekao i da je mala verovatnoća da ćemo se krajem oktobra ili početkom novembra “vratiti” na temperature iznad 25 stepeni, jer, dodaje, svaki sledeći prodor hladnog vazduha donosi novi pad temperature.

Naveo je i da je ovo leto, gledajući srednje temperature, bilo malo iznad proseka i izrazio očekivanja da će predstojeća zima biti malo hladnija u odnosu na prethodne dve.

“Mislim da neće biti ekstremno hladno ove zime, ali se svake četvrte godine javljaju hladnije zime. Ova zima bi trebalo da bude ipak malo hladnija u odnosu na prethodne dve, tri, sa više snega”, rekao je Todorović.

indekaonline.rs