NOVI PAZAR – Predsednik Odbojkaškog kluba Novi Pazar Denis Mavrić izjavio je danas da je taj superligaš izmirio dugovanja prema igračima, trenerima, menadžerima i dobavljačima iz prošle, ali i prethodnih sezona.

“Zbog pandemije koronavirusa i sveukupne situacije u državi i svetu, imali smo problem s finansijama i neke obaveze nisu izvršene u redovnom roku. Ne želim da dugujem i uplatio sam svojih 50 hiljada evra na račun kluba. Verujem da je to prekretnica u funkcionisanju trofejnog kolektiva”, rekao je Mavrić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je to najtrofejniji gradski klub, koji mora da “sačuva obraz i na koji niko ne sme da upire prstom”.

“Prethodna dugovanja su izmirena da bi u budućnosti našem klubu moglo da se veruje i kako bi moglo da se dogovara bilo šta, s bilo kim. Svima s kojima sam sarađivao od dolaska u klub prošle godine, zahvalan sam na strpljenju, razumevanju i poverenju, pa nije bilo dodatnih utuženja i značajnog povećanja troškova”, kazao je Mavrić.

On je rekao da u svi ispoštovani i zadržali su dobre pozicije, iako možda to rezultatski trenutno tako ne izgleda.

“U vreme najvećih uspeha, okosnicu ekipe činili su odbojkaši sa strane, a sada igru nose mladići iz Novog Pazara. Njihova mladost mora da se razume i neiskustvo istrpi, jer su oni pravi ponos ove čaršije”, dodao je on.

Mavrić je istakao da je normalno što je Grad Novi Pazar u vreme pandemije koronavirusa, kada je u budžetu znatno manje sredstava nego u normalnim okolnostima, imao druge prioritete.

“Obaveze prema izvođačima radova u bolnicama i ostalo su u ovom trenutku važniji od sporta i imamo razumevanja, ali nisam mogao da budem dužan i da svoj obraz potrošim za jednu takmičarsku sezonu”, rekao je Mavrić.

“Od budžetskih sredstava potrošli smo četiri miliona od 11,7 miliona planiranih. Imamo još 7,7 miliona, ali nisam siguran koliko je realno da se to realizuje. Bitno je da svima koji su zainteresovani za našu priču kažem da više nema dugova i ”repova” iza nas”, dodao je on.

Sportski direktor Novopazaraca Kemal Šećeragić izrazio je očekivanje da će novonastala situacija pozitivno da utiče na dalja dešavanja u klubu, počev već od subotnje utakmice protiv Borca iz Starčeva u dvorani Pendik.

“Kada su moguća pojačanja u pitanju, mnogo je nepoznanica zbog koronavirusa. Neki superligaši imaju zaražene igrače i videćemo kako će to da utiče na takmičenje. Nama je najbitnije da s našim snagama guramo dalje i da učinimo sve što je do nas da bismo izborili opstanak”, zaključio je Šećeragić.

indeksonline.rs/Tanjug