BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je mandatarki Ani Brnabić dao predlog da se uvedu dva nova ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji.

Na konferenciji posle sednice Predsedništva SNS, Vučić je kazao i da je predložio mandatarki da u novoj vladi, ako je moguće, 50 odsto ili više budu žene.

“Mislim da bi to bilo revolucionarno za Srbiju, time bismo predstavili našu zemlju na najbolji mogući način i time bismo pokazali na delu kako funkcioniše ravnopravnost polova”, rekao je Vučić.

Ističe da su žene jednako sposobne kao i muškarci da obavljaju najvažnije državne funkcije.

Kada je reč o demografiji, Vučić navodi da je demografija od ključnog značaja za našu zemlju i da se moraju na tom planu uvesti sistemske mere.

Vučić kaže da sistemske mere nisu samo novac, jer, ukazuje, u Srbiji najsiromašnije opštine imaju najviše novorođene dece, dok najbogatije najmanje.

Rekao je da će država potražiti nove mere za povećanje nataliteta i da će savete podražiti od država koje su uspele da zaustave taj pad.

indeksonline.rs/Tanjug