BEOGRAD – Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica u Srbiji obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Na putu Kneževici – Bela Zemlja – Užice (Mackat) na mostu “Sušica” obustavljen je saobraćaj u periodu od 8 do 14 časova.

Preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put – obilaznica oko Mackata.

Na auto-putu E-80, Niš – Dimitrovgrad, deonica Pirot Istok – Dimitrovgrad, izmedu službenih prolaza na km 99+315 i na km 100+125, izmenjen je režim saobraćaja zbog radova u levoj traci auto-puta u blizni GP Gradina.

Za saobraćaj će biti zatvorena leva traka auto-puta (smer granični prelaz Gradina – Niš), a saobraćaj će se odvijati dvosmerno desnom kolovoznom trakom, smer Niš- granični prelaz Gradina.

Na auto-putu E-75, na petlji “Nova Pazova” od 14 casova biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji natputnjaka (na km 165+030).

Radovi će se izvoditi na desnoj kolovoznoj saobraćajnoj traci koja se u potpunosti zatvara za saobraćaj, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno na levoj strani kolovoza preticajnom saobracajnom trakom u smeru Novi Sad-Beograd i zaustavnom saobraćajnom trakom, u smeru Beograd-Novi Sad.

Zbog radova, za saobraćaj je i dalje zatvoren natputnjak, kao i isključenje za Novu Pazovu iz pravca Beograda ka Novom Sadu.

Alternativni putni pravac je petlja “Novi Banovci” i “Stara Pazova”.

Na auto-putu E-75, u zoni petlje “Mali Požarevac” u okviru radova na rehabilitaciji kolovoza izvodiće se i radovi na sanaciji bankine i ivičnjaka, zbog čega će doći do faznog zatvaranja izlivne trake Niš- Mladenovac, sa omogućenim propuštanjem saobraćaja.

Saobraćaj će se na pravcu Niš-Beograd odvijati preticajnom i voznom saobracajnom trakom.

Na auto-putu E-75, na petlji “Ražanj” obavljaju se radovi na zameni habajuceg sloja asfalta.

U toku izvodenja radova petlja “Ražanj” će biti zatvorena za uključenje i isključenje sa auto-puta.

Alternativni putni pravac iz pravca Beograda je petlja Pojate, a iz pravca Niša petlja Aleksinacki rudnici.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

indeksonline.rs/Tanjug