NOVI PAZAR – Porodicama čiji je član domaćinatsva preminuo od posledica pandemije, odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije biće refundirani troškovi nastali prema JP “Gradska čistoća”, pre 4.jula tekuće godine. Troškovi se refundiraju u iznosu do 30 000 dinara, uz obavezu člana domaćinstva koje je troškove snosilo, da nadležnima dostavi potrebnu dokumentaciju. Zahtev se može podnositi u Uslužnom centru (šalter broj 2) od 26. oktobra do 13. novembra 2020. radnim danima od 7:30h do 15:00h.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na verske zajednice da u svojim objektima sprovode pojačane mere zaštite u cilju prevencije i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.
Mnogo toga zavisi i od ponašanja svakog pojedinca pa je izuzetno važno da u cilju obezbeđivanja lične i zdravstvene bezbednosti drugih građani u zatvorenom prostoru nose maske i pridržavaju se propisine distance.

Štab za vanredne situacije i Grad Novi Pazar će, u saradnji sa svim državnim institucijama, sve svoje kapacitete u narednom periodu usmeriti prema kontroli mera i preporuka Ministarstva zdravlja i republičkog Kriznog štaba, a koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje širenja virusa Covid19.