NOVI PAZAR – Rukovodioci obrazovnih ustanova iz različitih krajeva okupili su se u Novom Pazaru, gde je održana sednica Upravnog odbora Društva direktora škola Srbije. Domaćini su im bili gradonačelnik Nihat Biševac i njegov zamenik Igor Novović.

„Društvo direktora postoji već 10 godina, a Novi Pazar nam je bio, nekako, nerazjašnjena priča. Zahvaljujemo se gradonačelniku Nihatu Biševcu. Jako je važno što smo se okupili ovde sa direktorima osnovnih i srednjih škola i vrtića, jer se naše društvo bori za status svakog direktora, ali i za poboljšanje obrazovnog procesa. Imamo preko 600 članova“, kaže predsednik Skupštine Društva Dejan Nedović.

Gradonačelnik Biševac podseća da je Novi Pazar među gradovima koji najviše ulažu u obrazovanje i da je razmena iskustava i znanja među rukovodicima škola veoma važna.

„Ovde su pored direktora sa strane prisutni i direktori osnovnih i srednjih škola i vrtića iz Novog Pazara. Ovaj sastanak sigurno će doprineti razvoju obrazovanja u ovom kraju, a znamo da Grad Novi Pazara ulaže puno u obrazovanje. Pored izgradnje i poboljšanja uslova u školama, pomažemo i edukaciju nastavnog kadra, ali i nagrađujemo najbolje učenike“, podsetio je gradonačelnik Biševac.

Upravnom odboru prisustvovali su direktori iz gotovo svih krajeva Srbije.

indeksonline.rs