SJENICA – Na sednici sjeničke Skupštine formirana je nova vladajuća većina koju od danas čini 10 odbornika SDA Sandžaka, 7 odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP) i za sada 3 odbornika Srpske napredne stranke (SNS).

Odbornici nove skupštinske većine biraju novo rukovodstvo opštine Sjenica.

Do promene vlasti došlo je nakon glasanja zapisnika sa prethodne sednice, za koji su glasali svi odbornici prisutni u skupštinskoj sali njih 38.

Predsednik Skupštine Rejhan Kurtović odredio je pauzu u toku usvajanja tačaka dnevnog reda i bez saglasnosti odborničke većine. Rad skupštine nastavilo je 20 odbornika usvajanjem tačaka dnevnog reda koji su rekli da pauza nije određena po Zakonu.

Podsećamo, odbornici, koji su izašli na pauzu su se vratili, a Rejhan Kurtović iz Stranke pravde i pomirenja je odložio sednicu Skupštine i zakazao novu za 14.10.2020.godine, koju odbornici nove skupštinske većine nisu prihvatili i nastavili da rade prema dnevnom redu, jer je kako je rečeno na sednici, odlaganje nezakonito.

Rad Skupštine je nakon rasprave duge od oko dva sata nastavljen. Kako je rečeno na sednici, prema Poslovniku u ovom slučaju sednicom presedava najstariji odbornik Momir Kovačević.

U toku je izbor novog rukovodstva opštine Sjenica.