BEOGRAD – Poslanik Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Enis Imamović izjavio je danas da ta poslanička grupa neće podržati Predlog zakona o ministarstvima.

Imamović je u raspravi o tom predlogu rekao da se zakon donosi po hitnom postupku i upitao zbog čega se onda čekalo četiri meseca, jer poslanici sada imaju samo 24 časa da pripreme amandmane.

“Vidimo da se ovim zakonom, a naročito novim ministarstvima niste bavili studiozno. Na prvi pogled Predlog zakona ne predviđa zadatke za vladu koji treba da pruže odgovore na realno stanje u kojem se društvo nalazi, a naročito kada su u pitanju manjine”, rekao je Imamović.

On je upitao i šta Vlada Srbije sa ograničenim rokom trajanja može da uradi.

“Ne možemo videti ni u jednom ministarstvu da tretira suočavanje sa zdravstvenim, ekonomskim, socijalnim i drugim posledicama zbog pandemije. Mi ćemo pokušati da popravimo zakon amandmanima i predložićemo da zajednički zadatak svih ministarstava bude da u okviru svog delokruga razmatraju posledice pandemije i mere”, rekao je Imamović.

Dodao je da u novom Ministarstvu za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog nema konkretnih mehanizama koji će osigurati zastupljenost manjina u državnim organima.

indeksonline.rs/Tanjug