BEOGRAD – U poslednjih 24 sata u Srbiji je registrovano 265 novoobolelih od korona virusa, a od toga je 40 odsto, ili 106 njih, iz Beograda, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” dr Drija Kisić Tepavčević.

Među novoobolelima, iz Kragujevca su 22 osobe, iz Niša i Valjeva po 11, iz Vranja 10, a iz Novog Sada i Kraljeva po devet.

Iz Aleksandrovca je sedam zaraženih osoba, šest iz Trstenika, a iz Loznica, Bora i Zaječara po pet, dok ostali gradovi koji su prijavili laboratorijske slučajeve imaju troje i manje zaraženih, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je od poslednjeg izveštaja testirano 7.429, a ukupno je od početka epidemije u Srbiji testirano 1.227.337 osoba.

U poslednja 24 sata preminule su dve osobe, ukupno od početka 772 obolelih.

Hospitalizovano je 365 pacijenata, a 23 je na respiratoru.

U KBC “Dr Dragiša Mišovoć” hospitalizovano je jedno dete i jedna majka, rekla je Kisić Tepavčević.

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković je rekla da trenutno u toj ustanovi imaju 96 pacijenata obolelih od korona virusa, koji su u stabilnom stanju.

“Deo njih se leči na intenzivnoj nezi 17 pacijenata, a šest je na mehaničkoj ventilaciji, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Situacija u bolnici je stabilna. Naša trijažna ambulanta radi 24 časa i prethodnog dana su bila 42 pregleda”.

Imali smo 12 hospitalizacija u prethodna 24 časa, a danas ćemo imati 11 otpusta uspešno izlečenih od korone, dodala je ona.

indeksonline.rs