SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Beograđanke Tijane Maksimović (28), poznatije kao Tijana Ajfon, koja je tereti za krivično delo “međunarodno navođenje na prostituciju”.

U obrazloženju optužnice se navodi da je Maksimović krajem maja ove godine podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, u Bijeljinu gde je na privatnoj zabavi trebalo da pruže seksualne usluge za po 500 evra.

Ona je optužena da je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vreme trajanja pandemije Covid-19 ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u Suho Polje u blizini Bijeljine.

Mihajlović se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH, preneo je sarajevski portal Klix.

indeksonline.rs