BEOGRAD – Nakon što je folk pevač Aca Lukas izneo niz uvreda na račun novinarke N1 Žakline Tatalović u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink, izuzev potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i nove ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić koje su ovakav rečnik osudile, sve ostale žene, članice Vlade Srbije, već dva dana ćute.

Osim Zorane Mihajlović koja se uvek oglašava kad je u pitanju zaštita prava žena i ministarke Tatjane Matić, koja je preuzela resor Rasima Ljajića, sve ostale žene iz Vlade Srbije kojima smo poslali pitanje da prokomentarišu uvrede koje je Lukas uputio novinarki N1, na njega nisu odgovorile.

Dosta više primitivci

Zorana Mihajlović pokazala je u ovom slučaju više hrabrosti od pomenutih muškaraca.

“Nikada neću razumeti poriv da se vređaju žene i verujem da niko normalan to ne može da podrži. Iako ponekad pomislim da je najbolje ignorisati primitivce, važno je i da im s vremena na vreme kažemo dosta je” , napisala je Zorana Mihajlović na svom instagram nalogu.

Po mišljenju ministarke Matić, pak, sve učesnike u javnom govoru trebalo bi edukovati.

“Rodna diskriminacija bi trebalo da je u svakom civilizovanom društvu prevaziđena i krajnje je vreme da razmišljamo o načinu na koji ćemo edukovati sve učesnike u javnom govoru da prestanu da potenciraju bilo koja lična svojstva ljudi. Uvrede po bilo kojem osnovu i ubeđenju su svakako neprimerene i u privatnom ophođenju i u javnim i medijskim nastupima” rekla je Matić za Nova.rs.

indeksonline.rs/nova.rs