PODGORICA – Član Predsedništva Socijaldemokratske partije Crne Gore Faruk Kalač oštro je zamerio danas lideru URA Dritanu Abazoviću što je čestitao “oslobođenje Banjaluke” izabranom gradonačleniku Drašku Stanivukoviću, koji je, kaže Kalač, prepoznat kao negator svega crnogorskog i “genocida u Srebrenici”.

Kalač Abazoviću prebacuje takav odnos prema Stanivukoviću, za kojeg kaže da je negator svega crnogorskog – i nacije, i jezika, i istorije, kao i da je “veliki pristalica kvislinškog četničkog pokreta iz Drugog svetskog rata”.

Svrstavajući Stanivukovića u Abazovićeve “političke prijatelje”, Kalaču je posebno sporno to što je gradoačelnik Banjaluke, gostujući na zagrebačkoj N1, rekao da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

“Ovo nas više nimalo ne čudi od Abazovićevih kompanjona, s obzirom na to da je sa istim takvima u koaliciji ovde, u Crnoj Gori. I jedni i drugi, donoseći ”slobodu” o kojoj Abazović govori, veličaju ratne huškače i zločince i negatore genocida u Srebrenici”, saopštio je Kalač, preneo je RTCG.

indeksonline.rs