BATROVCI – Carinici su juče i danas na graničnom prelazu Batrovci u saradnji sa policijom sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina narkotika, ali i više od 26.000 britanskih funti, a jedan od krijumčara je osujećen prilikom pokušaja da se oslobodi gasnog pištolja.

Ovaj putnik je prema saospstenju Uprave carina, pored paketića različitih droga koje je imao kod sebe, pokušao da se oslobodi gasnog pištolja, tako što ga je uvio u peškir i bacio u kantu za smeće na prelazu.

Slučaj je otkriven kada je oko 11 časova na ulazu u zemlju, na red za carinsku kontrolu stigao “smart” nemačkih registarskih oznaka, koji je vodio 45-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti, koji se iz Nemačke uputio ka Turskoj.

Dok je čekao na detaljan pregled, on je pokušao da se oslobodi gasnog pištolja marke „ME38 Magnum” kalibra 9 milimetara, koji je prethodno uvio u peškir i bacio u obližnju kantu za smeće, ali je primećen.

Potom je ličnim pretresom kod pomenutog putnika pronađena i kutija cigareta napunjena sa oko 20 grama marihuane i dve kesice amfetamina i kokaina.

Slična situacija dogodila se i jutros oko 9.00, kada je za detaljnu kontorlu izdvojen „audi A3″ nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla.

Oni su takođe tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, da bi potom u donjem vešu vozača carinici pronašli dva paketića marihuane i hašiša.

Pored toga u novčaniku vozača pronađena je i falsifikovana vozačka dozvola Kraljevine Belgije, zbog čega su kao i u prethodnom slučaju, nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Prethodnog dana carinici su na ulazu istog graničnog prelaza, otkrili i više od 26.000 neprijavljenih funti u džepovima jednog putnika.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao “ford” britanskih registarskih oznaka kojim su putovala dvojica engleskih državljana iračke nacionalnosti.

Iako su tvrdili da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga i po 10.000 funti, carinici su u dubokim džepovima pantalona koje je suvozač nosio na sebi zatekli čak 36.365 funti, 900 dolara i 435 neprijavljenih evra, saopštila je carina.

indeksonline.rs