BEOGRAD – Srpska prehrambena industrija je grana koja ima veliki potencijal da plasira svoje proizvode na kinesko tržište i poveća trgovinsku razmenu sa Kinom, rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u razgovoru sa kineskom ambasadorkom u Srbiji Čen Bo, saopšteno je iz Ministarstva trgovine.

Povodom zainteresovanosti kineskih kompanija za izgradnju logističkog centra u Srbiji, ambasadorka Čen Bo je potvrdila da Srbija treba da bude centar distribucije u regionu i najavila da će raditi i na tome da predstavi potencijalne investitore kako bi se povećali proizvodni kapaciteti u Srbiji.

Kada je reč o turizmu, dve sagovornice su istakle da je potrebno nastaviti promovisanje turističke ponude Srbije, kako bi se vratili rezultati pre pandemije. Tada su kineski turisti bili najbrojniji strani turisti u našoj zemlji.

Matić i Čen Bo su se usaglasile da je neophodno nastaviti saradnju u oblasti telekomunikacija, zajedno sa razvojem sistema onlajn plaćanja i zajedničkim radom na infrastrukturnim projektima.

indeksonline.rs