BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas to ministarstvo u okvirima svojih nadležnosti i mogućnosti, ulaže maksimalne napore kako bi se pružila podrška turističkom sektoru koji je najviše pogođen tokom pandemije.

“Predložena mera se odnosi na subvencionisanje dela premije osiguranja, kako bi se organizatorima putovanja pomoglo u postupku izdavanja novih polisa osiguranja čija je cena, usled pojačanog rizika, značajno viša u odnosu na period pre pandemije”, rekla je Matić na sastanku sa predstavnicima udruženja turističkih agencija i Privredne komore Srbije (PKS).

Ona je podsetila da su osiguravajuće kuće ,,Triglav osiguranje”, ,,Globos” i ,,Dunav osiguranje“ izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja uslova za njihovo licenciranje i nastavak poslovanja, , saopšteno je iz Ministarstva.

“Najvažnije je da preduzete mere budu ekonomski svrsishodne, kako bi se omogućilo održanje sektora do proleća sledeće godine, kada se, nadamo se, nastaviti da radi u punom kapacitetu”, poručila je Matić.

Na sastanku koji je održan u Palati Srbija prisustvovali su pored predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i predstavnici Privredne komore Srbije, predstavnici udruženja turističkih agencija YUTA, URA, UTAS i ANTAS.

indeksonline.rs/Tanjug