BERLIN – Nemačka će morati da produži mere za suzbijanje pandemije korona virusa u decembru, najavili su danas nemački politicari.

Nemačka je uvela jednomesečne restriktivne mere od 2. novembra da bi obuzdala drugi talas korona virusa koji je zahvatio veći deo Evrope, ali broj zaraženih nije opao, preneo je Rojters.

“Sve ukazuje na činjenicu da će trenutna ograničenja morati da budu produžena na neko vreme posle 30. novembra”, rekao je nemački ministar finansija Olaf Šolc za nedeljnik “Bild am Zontag”.

Barovi i restorani u Nemačkoj su zatvoreni, ali škole i prodavnice

su otvorene, dok su privatna okupljanja ograničena na najviše 10 ljudi iz dva domaćinstva.

Lider Hrišćansko-socijalne unije Bavarske (CSU) Markus Šeder rekao je za “Bild am Zontag” da će u idealnom slučaju mere biti produžene za tri nedelje, što bi podrazumevalo da 20. decembar bude krajnji datum.

On je rekao da bi bioskopi, barovi i hoteli trebalo da ostanu zatvoreni, dodajući da bi trebalo zabraniti vatromet i alkohol za doček Nove godine na velikim trgovima.

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se sa državnim liderima 25. novembra da bi razgovarala o tome da li da se uvedu nova ograničenja ili produže trenutna u decembru.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here