BEOGRAD – Ljubitelji kriminalističke TV serije “Besa” imaju razloga za radost, jer je dugo očekivano snimanje druge sezone upravo započeto u Crnoj Gori, najavio je Telekom Srbije iz Beograda, jedan od producenata značajnog projekta.

Fatalna dramska priča o porodici i značaju date reči – bese, postala je regionalni, ali i međunarodni fenomen – jedna od najuspešnijih domaćih i regionalnih serija, takođe je postala i najveći izvozni proizvod kao jedina domaća serija po kojoj je nedavno snimljen rimejk na arapskom govornom području, gde ima više od 400 miliona gledalaca.

Iz Telekoma Srbija i produkcijskih kuća “Adrenalin” i “Red Planet Pictures”, javljaju da će premijera druge sezone biti tokom naredne godine.

Nakon velikog uspeha koji je postigla prva sezona, uigrana ekipa prema originalnoj ideji Srđana Šapera (bivši član grupe “Idoli”, vlasnik producentske kuće “Adrenalin” i marketing agencije “McCann Erickson”) sa autorskim timom i glumačkom ekipom vratila se na poznate lokacije u Crnoj Gori, gde se snimaju prve scene popularne triler drame, koju je i stručni žiri priglasio za najbolju seriju na festivalu FEDIS 2018.

“Ovo je za nas posebna serija jer je upravo sa njenom prvom sezonom lansiran i naš kanal Superstar TV”, podseća Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

“Besa” je obeležila kraj 2018. godine, a tokom njenog emitovanja Superstar se pozicionirao u 10 najgledanijih kanala gde se zadržao do danas, pune dve godine.

Sigurni smo da ćemo sa novom sezonom “Bese”, ali i drugim serijama vrhunske produkcije, tu poziciju držati još veoma dugo”, zaključio je Lučić.

Snimanje nastavka te serije je već započelo u Crnoj Gori i nakon novogodišnjih praznika, ekipa će nastaviti sa radom u Beogradu.

Kako navode iz produkcije, još ambicioznije zamišljena od prve sezone, drugo poglavlje će se snimati i van granica regiona.

Tea Korolija, direktorka produkcijske kuće Adrenalin otkriva da jedan od glavnih motiva i pokretača radnje druge sezone donosi sukob modernog i tradicionalnog – dolazi novo vreme, nove generacije koje ne drže previše do tradicije i date reči.

Pored već proverene ekipe glumaca čiji su likovi preživeli krvave rasplete u prvom ciklusu serije – Raša Bukvić, Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, Hana Selimović, Milica Gojković, Milan Marić, i koje ćete gledati u novih 10 nastavaka, publika će imati prilike da upozna i nove likove.

Među tim pridošlicama veliki favoriti su Florist Bajgora i Ervin Bejleri.

Kreator druge sezone serije “Besa” je ponovo britanski scenarista Toni Džordan,a uz njega i Igor Stoimenov, koji je i scenarista zajedno sa istim piscem sa prve sezone Mladenom Matičevićem, dok je u timu i Vuk Ršumović.

Planirano je više reditelja na ovom zahtevnom projektu, tako je Nikola Ljuca (film “Vlažnost”) reditelj one linije radnje koja se snima u Crnoj Gori.

Kompozitor je poznati autor primenjene muzike – Nemanja Mosurović, a direktor fotografije je međunarodno priznati Radan Popović.

Prva sezona završila se veoma dramatično, pitanjem da li je protagonista Uroš Perić spreman da spasi svoju porodicu i ubije inspektora Petrita Kocija, što je veoma težak i izazovan tkz. “cliffhanger”, prema američkom izrazu za napetost na kraju epizoda serija.

Druga sezona serije emitovaće se sledeće godine na Superstar TV kanalu koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here