BEOGRAD – Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će Prijepolje biti zdravstveni centar, da će imati dom zdravlja i bolnicu, ali da će se tom temom baviti kada prođe pandemija virusa korona.

Lončar je to rekao na sednici Skupštine Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Samira Tandira koji se interesovao za to šta se dešava s novom šemom zdravstvenih ustanova i da li je predviđeno da Opšta bolnica u Prijepolju bude subregionalni centar za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš.

“Prijepolje će biti zdravstveni centar, imaće bolnicu i dom zdravlja i to je nešto što ćemo uraditi. Krenuli smo u taj proces, ali desila se korona. U ovom momentu, to nije najvažnije, zdravstveni sistem mora da funkcioniše kao jedan i jedinstven i sve snage su na raspolaganju u borbi protiv virusa, tako da je to tema kojom ćemo se baviti čim prođe korona”, kazao je Lončar.

Ministar zdravlja je još jednom zamolio sve za jedinstvo i slogu kako bi se zajedno izborili sa koronom, kako u Prijepolju, tako i u celoj Srbiji.

indeksonline.rs