LOS ANÐELES – Bivši bokserski svetski šampion u teškoj kategoriji, 54-godišnji Majk Tajson, borio se sinoć u Stejpls centru Los Anđelesu u egzibicionom meču sa 51-godišnjim Rojem Džonsom Juniorom, takođe bivšim šampionom u teškoj kategoriji.

U egzibicionom meču Tajson (50-6, 44 KO) i Džons (66-9, 47 KO ), boksovali su osam rundi od dva umesto tri minuta, koliko je regularno trajanje runde, preneo je Rojters.

Sudije su na kraju donele odluku da je meč nerešen, ali Tajson je odmah tražio revanš i bio je ljut jer nije završio borbu pre isteka poslednje runde.

Tajson je udarao i posle zvuka gonga koji označava kraj runde, kao što je radio i tokom karijere, bio je vrlo motivisan, a u svaku rundu je ulazio eksplozivno i sa puno žara.

Poštovaoci “Gvozdernog Majka” ponovo su mogli da uživaju i prepoznatljivom stilu šampiona, karakterističnom hodu i ulasku u ring, njegovoj prepoznatljivoj tehnici, vrhunskom kretanju i otklonu, razornim krošeima nakon izvlačenja iz klinča.

“Tajson nas je podsetio zašto smo nekada, sa uzbuđenjem prikovani uz televizore, čekali sve njegove mečeve”, navodi Rojters.