NOVI PAZAR – Uprkos otežavajućim okolnostima poslovanja, uzrokovanim pandemijom korona virusa, novopazarski ugostitelji inicirali su i pokrenuli akciju pod nazivom ”Obrok za heroje”. Trodnevnom akcijom biće obezbeđeno preko 600 obroka za medicinske radnike i pacijente novopazarske Opšete bolnice. Posredstvom humanitarnih organizacija ”Otvorena ruka” i ”Sevap”, kao i volonterske organizacije danas je u novopazarsku bolnicu stiglo 220 obroka.

”Čast nam je što možemo da pomognemo svim građanima. Mi smo tako vaspitani i jednostavno ne možemo da dozvolimo da se neko muči. Ovo nije prvi put, a ni poslednji. Uvek ćemo se odazvati ovakvim akcijama”, izjavio je vlasnik firme ”Bonnino food” Fuad Bajrović.

Novopazarski humanitarci i volonteri potrudili su se da obroci (pite i mantije) stignu do medicinskih heroja na prvoj liniji odbrane od korona virusa. Na pitanje ko su zaista heroji u borbi protiv korona virusa, korodinatorka Respiratornog centra Sanida Bačevac je rekla da taj epitet najviše zaslužuju pacijenti.

”Mi pre svega smatramo da su naši pacijenti heroji zato što oni prolaze kroz jako tešku borbu, bore se za svoj život, brinu za svoje voljene koje su ostavili kući i smatramo da su oni veliki heroji, a da mi stojimo iza njih”, kazala je Bačevac.

Novopazarski humanitarci i naredna dva dana biće na usluzi medicinskim herojima kada je u putanju obezbeđivanje i distribucija besplatnih obroka. Za sutra su planirani ćevapi, a prekosutra obroci iz mlečnih restorana.

Ovom akcijom Novopazarci su još jednom potvrdili duboko ukorenjene tradicionalne vrednosti ljudi sa ovih prostora. U korona periodu oni svakodnevno potvrđuju solidarnost i humanost na delu.

indeksonline.rs