BEOGRAD – Sednica Kriznog štaba počela je danas nešto posle 11 sati, nakon jučerašnjeg najtežeg dana u Srbiji, kada je zabeležen najveći broj novozaražnih od početka epidemije – 3.536.

Kako mediji navode, najozbiljnije će se razmatrati uvođenje novih epidemioloških mera, a jedna od glavnih mogla bi da bude skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 20 ili 21 sata.

Da će biti novih mera, juče je nagovestio i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je rekao da je vreme za pojačavanje kontrola i za pojačavanje mera.

“Mislim da je sad trenutak da uvedemo nove mere, da ih oročimo na određeni period, pratimo rezultate i da se tome prilagođavamo”, rekao je Radojičić.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da će on saslušati predloge Kriznog štaba šta treba preduzimati povodom epidemije korona virusa, mada je on bio za policijski čas, a ne za polovična rešenja.

“Bio sam za policijski čas, a to zatvaranje od šest do šest, to su polurešenja, koja više štete ekonomiji, a koristi neće doneti, ali, saslušaćemo njih”, rekao je Vučić.

Koliko je situacija ozbiljna, govori i da je Infektivna klinika “dupke puna”, a 12 pacijenata je na respiratorima.

Takođe, broj pacijenata koji dolaze u kovid ambulante prvi put, dupliran je od prošle sedmice.

indeksonline.rs