PODGORICA – Vlada Crne Gore usvojiće početkom sledeće sedmice novi set mera protiv epidemije kovid-19, a na drugoj sednici tog tela biće formiran Savet koji će biti zadužen za praćenje epidemije, izjavila je danas nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je u intervjuu za RTCG najavila i da će biti formirana Komisija koju će činiti stručnjaci oslobođeni bilo kakvog političkog uticaja.

“Mi ćemo početkom sedmice predložiti i usvojiti novi set mera, koji će odmah stupiti na snagu i već na drugoj sednici Vlade, kako to zahteva protokol, oformiti savet pri Vladi koji će biti zadužen za praćenje borbe protiv koronavirusa. A Ministarstvo zdravlja vrlo brzo će formirati Komisiju za borbu protiv korone, koja će delovati na principu stručnosti i biće apsolutno apolitično telo, koje će u fokusu imati isključivo interese i zdravlje građana”, rekla je ministarka.

Ona je istakla da će u Komisiji biti potpuno nova stručna lica, koja će biti kadrovska rešenja po principu apsolutne neselektivnosti i apolitičnosti.

indeksonline.rs