BEČ – Na granici Austrije ka Mađarskoj i Sloveniji danas posle podne došlo je do formiranja kilometarskih kolona, pa se dugo čeka na prelazak granice.

Na graničnom prelazu Nikelsdorf, na ulazu u Mađarsku, se već u 14 sati, zbog gužve čekalo dva sata, javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije.

U prepodnevnim satima nije bilo gužvi, ali je od 13 sati veća frekvencija vozila, tako da je sa najpre 15 minuta pre podne, čekanje na prelazak rastao na sat vremena, a onda i na dva sata.

Na graničnom prelazu Špilfeld, ka Sloveniji, od jutros je prisutna kilometarska kolona kamiona, koja je već dostigla više od 10 kilometara, a sve je veća i kolona putničkih vozila.

Gužve na oba prelaza koje obično koriste građani poreklom iz Srbije za povratak u domovinu, ukazuje na to da je, ipak, jedan veliki broj građana njih krenuo u Srbiju.

Mnogi su krenuli kako bi proslavili Svetog Nikolu, koji se sutra obeležava, kao i pre početka školskog raspusta, koji startuje u sredu, kako bi izbegli obavezan PCR test ili karantin, što je mera koja stupa na snagu u nedelju, 20. decembra.

indeksonline.rs