Prijepolje – Zbog naglog topljenja snega na planinima u Crnoj Gori reka Lim u Prijepolju je prešla kotu vanredne odbrane od poplava i u tendenciji je laganog rasta.

Trenutno su poplavljeni stadion u Brodaraveu, u mestu Jalija, deo Ivanja i Кamenogorskog naselja, deo Šarampova i naselje Zalug. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu, intervenišu tamo gde je potrebno i u stalnoj su pripravnosti.

„Za sada nema poplavljenih domaćinstava, ali pod vodom su poljoprivredne parcele i pomoćni objekti. Tokom dana očekuje se lagana stagnacija i nadamo se da neće biti dodatnog izlivanja. Brana na Potpeći u Priboju radi pojačanim kapacitetom, prilično je veliki dotok i protok vode, kako bi se zaštitilo Prijepolje od daljeg plavljenja, a vodi se računa i o Priboju, koji bi mogao biti poplavljen ukoliko se propusti veća količina vode od dozvoljene“, rekao je Goran Posrkača načelnik Štaba za vanredne situacije u Prijepolju.

Nakon što se u Brodarevu izlila Slatinska reka i odsekla put koji vodi u pravcu nekoliko sela brzom intervencijom JКP „Lim“ problem je saniran, a saobrćaj je ponovo uspostavljen.

Indeksonline.rs/PP Media