BEOGRAD – Ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je danas na sednici Štaba odlučeno da sve restriktivne mere, koje su važile do sada, budu na snazi do petka 18. decembra, nakon čega će se ponovo sagledati da li će se uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće.

Kisić Tepavčević je navela da su aktuelne mere dale efekte, iako su brojevi još uvek veoma visoki.

“Ali, vidi se kontinuirani pad novozaraženih, pad procenta pozitivnosti, kao i povoljniji odnos broja hospitalizovanih u odnosu na otpuštene pacijente. To su, ipak, i dalje visoke vrednosti, optećenje zdravstvenog sistema je veliko i moramo svi da uradimo sve da smanjimo prenošenje virusa”, rekla je Kisić nakon sednice Štaba.

Ona je apelovala na građane da predstojeće praznike i slave ove godine proslave u najužem krugu porodice, ali i da se tada pridržavaju svih preventivnih mera.

Istakla je da se održavanje slava po kućama neće kontrolisati, jer to nije moguće.

“Niko ni ne želi da vrši takve vrste kontrola. S druge strane, smatram da svi polazimo od sebe i da svi želimo u našem domu da imamo jednu zdravu atmosferu, a ne da kuće budu mesta okupljanja i širenja zaraze”, rekla je Kisić.

indeksonline.rs