SARAJEVO – Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će na sednici u četvrtak razmatrati opciju poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju, piše sarajevski portal Klix.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je CIK-u pristigao veliki broj prigovora na regularnost izbornog procesa u Srebrenici, a sve je kulminiralo današnjom akcijom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i hapšenjem tri osobe zbog sumnje u izborne prevare.

Bošnjačka lista “Moja adresa: Srebrenica” od početka izbornog procesa je zahtevala ponavljanje izbora u toj opštini, gde je najviše glasova osvojio kandidat za gradonačelnika sa zajedničke srpske liste i aktuelni gradonačelnik Mladen Grujičić.

Prema pisanju Klixa najveći broj prigovora odnosi se na zloupotrebu glasačkog prava, ilegalno prijavljivanje birača za glasanje u inostranstvu, a najviše u Srbiji, malverzacije u vezi s ličnim kartama, odnosno njihovim izdavanjem i još, kako kažu, mnogo toga.

Grujičić je ranije danas rekao da je akcija SIPA-e izvedena da bi se Bošnjcima poručilo da ne smeju da sarađuju sa Srbima.

indeksonline.rs