BEOGRAD – Prema pisanju pojedinih medija, dvoje službenika Zavoda za vaspitanje dece i omladine “Vasa Stajić” dobilo je otkaze, kako tvrde, nezakonito, a u Ministarstvu za rad kažu da se ispituju sve okolnosti tog slučaja.

“Ministarsvo je, po saznaju o prekidu radnog odnosa dvoje zaposlenih u Zavodu, naložilo Inspekciji rada i Inspekciji socijalne zaštite da izvrše kontrolu i ispitaju sve okolnosti”, navodi se u odgovoru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o ovom slučaju za Tanjug.

Dodaju da će posle nadzora i prikupljanja činjenica, preduzeti dalje korake u okviru svoje nadležnosti.

Naime, kako je u četvrtak preneo portal Nova, diplomirani defektolog i specijalni pedagog Igor Petrović, dobio je otkaz u tom Zavodu i stupio u štrajk glađu, jer direktor Zavoda Ivan Jezdić navodno “mobinguje zaposlene”.

Naveo je da su se on, i njegova koleginica, koja je takođe dobila otkaz, obratili nadležnoj ministarki Dariji Kisić i njenom kabinetu, inspekcijskom nadzoru…

Direktor Zavoda Ivan Jezdić, međutim, tvrdi da su Petrović i njegova kolegnica otkaze dobili jer su falsifikovali službene spise, piše Nova.

Dodao je da su, u skladu sa zakonom, pokrenuti određeni disciplonski postupci, utvrđena odgovornost zaposlenih i uručena su im rešenja o otkazima, a Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu je protiv njih podneta i krivična prijava.

Indeksonline