BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da se očekuje da pik trećeg talasa u Srbiji bude dostignut u periodu od 15. do 20. decembra i da će nakon toga početi situacija da se smiruje, a posebno u Beogradu.

Na pitanje novinara šta će biti preduzeto po pitanju redova ispred kovid ambulanti, Ðerlek kaže da je u Beogradu već počeo da opada broj obolelih i da su obezbeđeni šatori i grejna tela za ljude koji čekaju.

Kaže da je pre samo sedam do 10 dana u Beogradu bilo više od 50 odsto zaraženih od ukupnog broja, dok je sada to smanjeno za 20 odsto.

Imamo u Beogradu oko 2.000 novozaraženih, što pedstavlja zaravnjenje krive, dodao je on.

Ðerlek navodi da neće padati broj novoobolelih u celoj Srbiji istovremeno i da će se to prvo dogoditi u Beogradu, a tek onda u drugim delovima pošto se iz Beograda zaraza prelila na druge delove zemlje.

Dodao je da je u Srbiji septembar bio miran, pa se isto tako korona prelila iz zemalja u regionu kod nas, zbog migracije ljudi, studenata iz Crne Gore i Republike Srpske, poslovnih ljudi…

“Nemoguće je da budemo izolovano ostrvo, ako kod ostalih u regionu gori situacija”, poručio je on.

Ðerlek ističe da treba uspostaviti što bolju kontrolu da se nove mere i poštuju i apeluje na građane da pomognu u ovom teškom trenutku tako što će poštovati sve mere.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here