BEOGRAD – Potrebno je pojačati inspekcijski nadzor nad sprovođenjem epidemioloških mera i koordinisati zajednički rad turističke, sanitarne i komunalne inspekcije na turističkim destinacijama tokom zimske sezone saglasili su se na današnjem sastanku ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Ozbiljno shvatamo mere i preporuke Kriznog štaba i u cilju očuvanja zdravlja i života ljudi spremni smo da zauzmemo oštar stav prema svima koji te mere ne sprovode. Ukoliko se na skijalištima ponove scene kršenja epidemioloških mera sa početka sezone bićemo primorani da zahtevamo zatvaranje skijališta“, poručila je Matićeva.

Napomenula je da je nakon intervencije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija situacija poboljšana na većini turističkih destinacija, ali da na nekim mestima i dalje postoji nerazumevanje gostiju i privrednika.

Lončar je ocenio da je puno poštovanje epidemioloških mera u interesu čitavog društva.

Sastanku su pored predstavnika dva ministarstva prisustvovali i direktori Javnih preduzeća “Stara planina” Goran Karadžić i “Skijališta Srbije” Dejan Ćika.

indeksonline.rs