SARAJEVO – Novac predviđen za proslavu Nove godine u Sarajevu biće preusmeren za nabavku vakcina protiv korona virusa, saopštile su večeras vlasti prestonice BiH.

S obzirom na to da je pandemija poremetila planove i da će ove godine Sarajevo biti bez ikakve svečanosti i vatrometa, Gradska uprava je odlučila da 30.000 konvertibilnih maraka (oko 15.000 evra) predviđenih za ovogodišnji doček Nove godine bude preusmereno za nabavku vakcina protiv korone.

Prema ranijim planovima ove godine je u Sarajevu trebalo da osim vatrometa bude održan i onlajn koncert, ali se odustalo od svih tih aktivnosti zbog pandemije, prenosi Klix.ba.

“Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mera”, kažu u Gradskoj upravi.

Pozvali su na strpljenje, odgovornost i brigu o sebi i drugima i da poželeli da novogodišnju noć svi građani provedu u krugu najuže porodice.

Jedina tradicija koja će ostati i ove godine je poseta gradonačelnika svim gradskim službama koje rade u novogodišnjoj noći, naravno, uz poštovanje epidemioloških mera.

Darivanje prve bebe rođene posle ponoći neće se desiti u novogodišnjoj noći zbog policijskog časa, već narednog dana.

Indeksonline.rs