BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosanžno je osudio na sedam godina zatvora Duraku Afrima koji je pre dve godine uhvaćen u srpskoj prestonici sa više od 58 kilograma marihuane, namenjene daljoj prodaji.

Njemu je odlukom suda izrečena mera bezbednosti oduzimanja pomenute marihuane u tačnoj količini od 58.842,87 grama, precizira se u presudi, kojom je potvrđena prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu.

Istom presudom Branko Stojsavljević je zbog dilovanja narkotika i nedozvoljenog držanja dva pištolja sa municijom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina, i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Oduzeta mu je 457,34 grama marihuane, amfetamin u smeši sa kofeinom ukupne mase 378,51 grama, zatim 2.8 grama kokaina, 289,95 grama kreatinina – smeše za uvećanje opojne droge, digitalna vagica, elektronski mikser, presa za vakumiranje i pomeut pištolji i municija, navodi se u presudi koja je danas objavljena.

Stojsavljević je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Jovica Janićijević je zbog neovlašćenog držanja droge dobio uslovnu osudu od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, a oduzeta mu je jedna PVC kesica u kojoj se nalazilo amfetamin, u smeši sa kofeinom i kreatinom, neto mase 0,78 grama.

Takođe, potvrđena je oslobađajuća presuda Bejti Perparimu i Hokshi Enkeledu.

indeksonline.rs