Naslovna srbija Beograd E-UPRAVA: Do 17 časova više od 50.000 prijava za vakcinaciju

E-UPRAVA: Do 17 časova više od 50.000 prijava za vakcinaciju

In this handout photo taken on Thursday, Aug. 6, 2020, and provided by Russian Direct Investment Fund, a new vaccine is on display at the Nikolai Gamaleya National Center of Epidemiology and Microbiology in Moscow, Russia. Russia on Tuesday, Aug. 11 became the first country to approve a coronavirus vaccine for use in tens of thousands of its citizens despite international skepticism about injections that have not completed clinical trials and were studied in only dozens of people for less than two months. (Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP)

BEOGRAD – Na portalu eUprava danas do 17 časova oko 51.000 građana Srbije prijavilo se za vakcinaciju protiv kovida-19, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Na adresi www.uprava.gov.rs danas je puštena nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović rekao je ranije danas za Tanjug da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.

Da bi im obrazac bio validan, objasnio je Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu.

Takođe, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

“Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje”, rekao je Jovanović.

Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.

“Popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zaintresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut “Batut” pozvati građane na vakcinaciju”, objasnio je Jovanović.

Naveo je da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije…

Prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

“Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu intresovanje za vakcinacijom”, rekao je Jovanović.

Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomogunu starijima da izvrše prijavu.

Indeksonline.rs

Exit mobile version