NOVI PAZAR – ”Vodeći ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić dostavio je neizbrisiv pečat” kazao je za Radio televiziju Novi Pazar aktuelni pomoćnik ministarke Tatjane Matić u tom ministarstvu Jasmin Hodžić.

On je naglasio da je zahvaljujući upravo Rasimu Ljajiću turizam postao značajna tema u Srbiji, a sama zemlja i njeni potencijali svetu ozbiljno predstavljeni.

”Ono što mogu da kažem jeste da dela više govore od bilo kakve priče, ali treba da pogledamo dela koja su ostala iza njega, i moj glavni utisak jeste da je turizam od kada je Rasim Ljajić preuzeo taj sektor postao tema u ovoj zemlji. Poslednjih šest godina mi smo postali turistička destinacija što ranije nismo bili, što zbog objektivnih okolnosti jer mi ne izlazimo na more, nemamo tu vrstu atraktivnosti za razvoj turizma, ali se prepoznalo da mi imamo ozbiljne potencijale kada se tiče banjskog, zimskog, verskog turizma. Podaci govore da je 2019. godina bila rekordna po broju turista u Srbiji, oko četiri miliona turista što domaćih, što stranih je konzumiralo usluge u našoj zemlji. Ako imamo podatak da je 1.4 milijarde evra prihod od turizma bio te godine, to dovoljno govori o radu Rasima Ljajića. U mnogome je tome doprinela i politika uvođenja vaučera, jer su se ljudi ohrabreili i jedan deo svog odmora izdvojili za posetu i obilazak svoje zemlje, a siguran sam da su mogi građani Srbije tek tada upoznali potencijale kojima naša zemlja raspolaže” kazao je Hodžić gostujući u programu RTV Novi Pazar.

Rtvnp.rs