BEOGRAD – Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti razmotreni rezultati postojećih mera, i eventualno donošenje novih, počela je oko 10 sati.

Premijerka Ana Brnabić juče je nagovestila da će se na sednici razmatrati tri teme – mere za ulazak u zemlju, kao i mere u vezi sa privrednom i školama.

Ranije danas, ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će na sednici biti doneta odluka o tome da li će školska godina biti nastavljena 18. januara, da će medicinski deo Kriznog štaba izneti svoj stav o tome, a da će Ministarstvo prosvete postupiti u skladu s njihovim preporukama.

“Imamo stalnu komunikaciju sa Institutom za javno zdravlje i njihove procene su da nema razloga za prolongiranje početka drugog polugodišta”, rekao je Ružić i dodao da je verovatniji model nastave koji je važio pre uvođenja potpune onlajn nastave, što znači da su đaci starijih razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci išli u škole kombinovano, po grupama.

Inače, danas ističe i važenje mera donetih pre novogodišnjih praznika, koje se odnose na privredu, prema kojima, između ostalog, tržni centri, ugostiteljski objekti i usluge imaju mogućnost da rade do 20 časova, a prodavnice prehrambene robe do 21 čas.

indeksonline.rs