Pesma nosi snažan društveno angažovan karakter na temu vršnjačkog nasilja, a ono što aktivizam ove vrste čini posebno važnim i originalnim jeste okolnost da dolazi direktno od dece.

Četrnaestogodišnja devojčica Sara Asanović, koja je javnosti poznata po svojim harizmatičnim nastupima na TV takmičenjima i dečijim festivalima, pesmu je sama komponovala, a u duetu snimila sa svojim vršnjakom Draženom Bakovićem, još jednom mladom zvezdom iz sveta dečije muzike. Iz tipično umetničke empatije prema vršnjacima koji su žrtve vršnjačkog nasilja, nastala je pesma sa jedinstvenom izvodjačkom emocijom, koju motivirajući tekst lansira do srca slušalaca na iskren ali i potresan način, što je i dovelo do ideje da ova pesma bude posvećena borbi protiv ovog fenomena, u okviru jedne ovakve kampanje. Incijativa dvoje mladih ljudi netipična za naše prostore, njihov talenat i na kraju sjajna pesma, okupila je poznate crnogorske umetnike u celom procesu produkcije i pesme i video spota. Tekst je napisao MC Koks, a u svom studiju MusicLand producirao muzički maestro Saša Gajić. Koala Production je radila neke od najuspešnijih društveno odgovornih kampanja u zemlji, i snimila je spot koji je uronjen u romantičnu viziju Podgorice, a obojen je prazničnim, novogodišnjim koloritom gradskih ulica. U svom rezultatu, spot pokreće masovnu reakciju empatije u isto vreme paleći alarm javnosti, sa ciljem da se osvesti ovaj problem na način koji zaslužuje.

Dražen i Sara su, iako izuzetno mladi, stekli veliko muzičko iskustvo učestvujući u muzičkim emisijama i tamičenjima, na kojima su osvojili značajne regionalne uspehe, a njihove izvedbe su praćene milionskim pregledima na Youtubu. Ova pesma je kako kažu njihov ličan odgovor na nešto što je realnost njihove svakodnevice. U školi, na internetu, u društvu… Njihov iskren protest je zaplesao zajedno sa njihovim talentom u misiji pozivanja u pomoć svih nas…, jer kako u pesmi kažu „deca ne treba da pate“!

KRATKE AUTOBIOGRAFIJE

Sara Asanovic je rodjena na dan zaljubljenih, znaci 14.02.2006 godine u Podgorici. Učenica je devetog razreda OŠ “Marko Miljanov”, i treći razred je niže muzicke škole Vase Pavić u Podgorici. Od svoje osme pa do trinaeste godine aktivan je član Dečijeg Hora Zvijezdice. Učesnik je raznih emisija i takmičenja za decu na kojima je osvojila mnoge nagrade. Od svih nastupa izdvojila bi nastup u CNP-u kada je sa glumcima pevala na koncertu „Glumci pevaju“ koji joj je ostao u nezaboravnom sećanju.

Dražen Baković je rođen 23.05.2005 u Podgorici. Od svoje devete godine je počeo da peva. Učenik je prvog razreda srednje Muzičke škole Vasa Pavić. Do svoje dvanaeste godine je pohađao školu pevanja D-moll.

Učestvovao je na takmičenju Pinkovih Zvezdica gde je je osvojio drugo mesto. Na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope odnosi prvo mesto sa celom ekipom. Učesnik je festivala Stare note novi zvuci i mnogobrojnih humanitarnih koncerata.